fbpx
Nieuws

Vaillant-jasje voor Thermomaster

Vaillant komt met een nieuwe hr-ketel, de EcoFIT pro, die een lagere prijs krijgt dan de huidige hr-lijnen. Het toestel werd deze week voor het eerst getoond op de Installatie Vakbeurs in Hardenberg.

Vakbeurzen staan steeds meer in het teken van warmtepompen, maar de ontwikkelingen bij hr-ketels gaan gewoon door.  Op zich niet vreemd, de vervangingsmarkt is vele malen groter dan de huidige markt voor warmtepompen. Ketelfabrikanten gaan nog altijd door met het verbeteren van toestellen. Vaillant komt met de ecoFIT pro met aluminium warmtewisselaar. De afgelopen decennia maakte Vaillant gebruikt van RVS-warmtewisselaar in hr-ketels.

Weinig onderhoud nodig

Wie goed kijkt ziet dat de ecoFIT hetzelfde is als de AWB Thermomaster C-XV, een toestel dat vrijwel uitsluitend bij woningcorporaties wordt geïnstalleerd. De aluminium warmtewisselaar kent nagenoeg geen onderhoud. Schoonspoelen met water volstaat om vervuiling te verwijderen. De Thermomaster C-XV is een doorontwikkeling van de Thermoaster 2HR/3HR, toestellen die Vaillant via AWB vooral verkocht aan woningcorporaties. Ze zijn nauwelijks in de particuliere woningbouw te vinden. Thermomaster 2HR en 3HR kenmerken zich door de betrouwbare warmtewisselaar. Er hangen nog talloze toestellen van Thermomaster 2HR uit de vorige eeuw in huurwoningen.

Met de omarming van Vaillant van de C-XV komt dit toestel ook beschikbaar voor installateurs op de particuliere vervangingsmarkt. Ze hebben nu een gunstig geprijsd toestel waarmee Vaillant-dealer mee kan komen in de concurrentiestrijd. De ecoFIT pro, is nu leverbaar in CW3, 4 en 5,  De CW3/4-versies zijn ook leverbaar met ingebouwd expansievat. Het toestel is kan ook toegepast worden als hybride, in combinatie met een warmtepomp.

Intergas: HRX komt eraan

De beurs in Hardenberg gebruikte Intergas om installateurs voor te bereiden op de daadwerkelijke komst van een nieuwe compacte hr-ketel, de Intergas HRX. Een dummy van de HRX waarvan de bekende bochtjes rondom de warmtewisselaar zijn verdwenen, hing al op de VSK van 2016. De warmtewisselaar voor het cv-water is bij de HRX helemaal in het aluminium blok gegoten. Intergas durfde het nog niet aan om de HRX op te hangen, maar liet de drie modellen zien op een tablet. Het gewicht van de CW3 is 22,5 kg. Als alles goed gaat verwacht Intergas direct na de VSK de toestellen in productie te nemen. Dat is natuurlijk al eerder gezegd, dus we wachten -zeer gespannen- de VSK af.

Concentrische rookgasafvoer

Burgerhout gebruikte de beurs in Hardenberg om het concentrische kunststof rookgasafvoersysteem Easysafe volop te promoten. Het was vorig jaar al aangekondigd; deze zomer is de uitlevering aan groothandels gestart. Het is een insteeksysteem met vergrendeling in de bochten. Om de dubbele kunststof buis uit de mof los te koppelen moet je aan een ring draaien ring, waarna de 35 tandjes die de buis vastklemmen worden ontgrendeld. Voordeel is dat de buis bij krimp niet meer uit de bocht kan schieten. Er zijn daardoor minder beugels nodig. Het concentrische Twinsafe met stalen buitenbuis blijft nog wel in het assortiment en kent ook de afwijkende diameters 80/125 en 100/150 mm. Easysafe is er alleen in de uitvoering 60/100 mm.

1 reactie op “Vaillant-jasje voor Thermomaster

  1. Ethan schreef:

    At the VSK this year, you can see from the link that the Intergas HRX is hanging on the wall. So according to this article, this will mean that the HRX will go into production. This is good news after years of waiting.

    https://www.tausch.com/en/projecten/intergas/#gallery-16

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.