fbpx
Nieuws

Waterstoftestlocatie voor installateurs

In Groningen is een testnetwerk voor waterstof geopend, waar netwerkbeheerders, installateurs en andere technische organisaties trainingen met waterstof voor hun personeel organiseren, fysieke tests uitvoeren en hun technologie demonsteren.

Het testnetwerk is voorzien van meerdere waterstofaansluitingen van 30 mbarg tot 8 barg en zelfs een aansluiting met hogere druk is mogelijk. Zo kunnen verschillende partijen nog sneller demonstreren, innoveren en samenwerken aan de inzet van deze energiedrager.

Dit Waterstof Innovatie Netwerk Groningen (WING) is te vinden in de energietransitie-proeftuin van EnTranCe – Centre of Expertise Energy op de Zernike Campus van de Hanzehogeschool. In de proeftuin van Entrance vinden al langer experimenten met waterstof plaats.

Waterstofketels

Zo startte in juni 2020 een drie maanden durende test in drie containers met cv-ketels die vanuit externe tanks van waterstof worden voorzien. De drie cv-installaties in de containers hadden dezelfde leidinglengte, maar een verschillende binneninstallatie, om zo variabel mogelijk testdata te kunnen vergaren.

In Nederland wordt al volop geëxperimenteerd met de toepassing van waterstof in woningen. Zo bouwden KIWA en Alliander een waterstofhuis in Apeldoorn, wordt er waterstof verbrand in het Rotterdamse dorp Rozenburg, staat in Stad aan ’t Haringvliet een nieuwbouwwoning dat waterstof produceert en opslaat en krijgt een Lochemse monumentale woonwijk eind dit jaar waterstofketels. En in Uithoorn draaiden al enkele bestaande woningen op waterstof

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.