fbpx
Blog

Mijn laatste blog

Foei! Mijn vorige blog op installatie.nl  is alweer een jaar oud. Als blogger moet je je dan toch schamen? Of niet? De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik dat niet doe. Ik heb het totaal niet gemist en de lezers waarschijnlijk ook. Ze worden toch al overspoeld met een hoeveelheid aan (des)informatie waarvan verwacht wordt dat ze deze liken of niet liken

Mijn eerste blog stampt alweer uit 2012.  In vergelijking met toen is de vluchtigheid waarmee we nu onze gedachten met elkaar delen te vergelijken met het verschil in vluchtigheid tussen waterstof en aardgas. Om nog meer informatie te kunnen verwerken tussen onze oren delen we tegenwoordig geen tekst meer maar bewegende beelden. Eén beeld zegt immers meer dan 1000 woorden.

Honger naar informatie

Die onverzadigbare honger naar meer informatie is niet te stoppen. We bedelven elkaar zelfs onder een berg gevormd door fake news. Of iets waar is of niet waar is, schijnt er niet meer toe te doen.  Wanneer we zieltjes moeten winnen heiligt het doel immers alle digitale middelen en helpen we onze waarheid graag een handje. Het bezit van deze zieltjes is echter van steeds kortere duur. Men fladdert zonder enige gene van de ene influencer  naar de andere. We volgen en ontvolgen elkaar of het een lieve lust is.

Installatievlogger

Ik heb nog even overwogen om mijn carrière als vlogger voort te zetten maar na bestudering van enkele probeersels heb ik het ongevraagde advies van mijn kinderen (“Papa wat doe je nu?! Dat kan echt niet.”) hierbij maar ter harte genomen.  Soms is het beter om dingen aan een nieuwe generatie over te laten en te stoppen.

Dit is dus echt mijn laatst blog.

9 jaar bloggen, 53 blogs,  pfffff. Times flies when you’re having fun.

Over Marc van Delft

Marc van Delft (1966) is directeur van totaalinstallateur en technisch dienstverlener Van Delft Groep in Nieuwkuijk. Marc van Delft blogt over mensen, gebeurtenissen en observaties die hem inspireren, prikkelen, of van invloed zijn op het bedrijf.

Bekijk alle berichten van Marc van Delft

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.