fbpx
Nieuws

Ook Nefit Bosch stapt in de airco’s

Nefit Bosch gaat in Nederland ook airco’s aan de man brengen. Daarmee zet de verbreding van het aanbod aan woonhuiskoeling via de w-installateur verder door.

Het Bosch concern, waar Nefit deel van uitmaakt, heeft al lange tijd airco in het gamma. Maar deze producten werden tot nu nog niet in Nederland gevoerd. Het nieuwe programma van Nefit Bosch omvat  twee single-split airco’s: Bosch Climate 3000i en Bosch Climate 5000i. Daarnaast zijn er ook Climate 5000 MS multi-split buitenunits die gecombineerd kunnen worden met zowel de binnenunits van de Climate 3000i als Climate 5000i tot een maximum van vijf. Alle varianten zijn compleet uitgerust en standaard voorzien van onder meer high-density filters, ontdooi-functie en anti-corrosieprotectie en draaien op het energie-efficiënte R32 koudemiddel. De Bosch Climate 5000i heeft daar bovenop nog een aantal extra’s zoals 3D Swing functie, Ioniser en Biofilter.

Koelen én verwarmen

Met de airconditioners van Nefit Bosch kun je niet alleen koelen, maar indien nodig ook verwarmen. Dat is bijvoorbeeld een uitkomst voor een slaapkamer of zolder die ook als thuiswerkplek wordt gebruikt. De Climate 3000i en 5000i zijn ook heel goed toe passen voor klein zakelijk gebruik, zoals een kantoor aan huis.

Explosieve groei airco’s

Het afgelopen jaar werd er, mede door de hittegolven, een recordaantal airco’s verkocht. Werden airco’s voorheen vooral gedistribueerd door koeltechnisch specialisten; deze markt verschuift met name voor het particuliere segment op richting w-installateur. Eerder al werd bekend dat ook Vaillant en Remeha onder eigen vlag airconditioning gaan voeren. Ook bekende namen uit de aircowereld, bijvoorbeeld Daikin, kiezen mede voor een strategie richting w-installateur en de bijbehorende groothandel. Zo biedt bijvoorbeeld Wasco ook al F-gassen trainingen aan. Steeds meer klassieke cv-bedrijven zijn tegenwoordig F-gassen gecertificeerd. Dit papiertje moet je hebben om met de koudemiddelen van airco’s en warmtepompen aan de slag te mogen. Het voordeel van w-installateurs is dat ze bijvoorbeeld door cv-ketelonderhoud een korte lijn hebben met de particuliere klant.

De distributie van de Nefit Bosch airco’s zal in eerste instantie uitsluitend worden verzorgd door de Rensa Verwarming & Ventilatie en Gafco.

Gemak en zekerheid

Marketing manager Jan Blom van Nefit Bosch: “Consumenten zijn in hun zoektocht naar de juiste oplossing gevoelig voor bekende merken en een betrouwbare leverancier. Met name daar willen wij toegevoegde waarde bieden: uitstekende kwaliteit, ondersteund door een sterke service-organisatie. Bij het verkopen en installeren van airconditioning kunnen installateurs terugvallen op dezelfde organisatie die ze ook kennen van alle andere producten en dat biedt gemak en zekerheid”.

1 reactie op “Ook Nefit Bosch stapt in de airco’s

  1. G.Vasterink schreef:

    Graag documentatie van deze airco’s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.