fbpx
Nieuws

Wasco duikt verder in de airco’s

Airconditioning wordt nog belangrijker voor technische groothandel Wasco. De marktleider in installatieonderdelen gaat de activiteiten van Aircovent integreren in alle 34 vestigingen van de groothandel.

Wasco nam Aircovent in 2017 over met als doel het aanbod in airconditioning, koeling en warmtepompen te vergroten, maar ook op de koeltechnsiche markt te bedienen.

Het is een algemene trend dat aircondioning zich meer beweegt richting de w-installateur. De w-installateur heeft steeds vaker zelf haar F-gassen certificering, en verkoopt ook meer airconditioning aan particuliere klanten. De afgelopen jaren werden meer airco’s verkocht dan ooit. Afgelopen jaar kochten met name particulieren twee keer zo veel split-airco’s dan het jaar ervoor.

Koeling wordt steeds belangrijker. Check hier de Installatie Trends 2021

Koeltechniek

Ook de warmtepomp, met haar koeltechnische handelingen, is in het particuliere segment steeds meer het domein van de w-installateur. Daarnaast wil Wasco ook de koeltechnische markt intensiever gaan bedienen. Eind januari verhuist Aircovent fysiek ook naar Rotterdam Noord om samengevoegd te worden met de Wasco-vestiging.

Lees hier hoe airco ook ingezet kan worden voor woonhuisverwarming

Trend: airco richting w-instalalteur

Wasco voert al een enige jaren het Chinese merk Haier. Het WasCollege, het opleidingsinstituut van Wasco op de hoofdvestiging in Twello biedt ook F-gassen opleidingen aan. Sinds vorig jaar liggen ook de split-units van Daikin bij de groothandel in het schap. Dit Japanse merk wordt ook gedistribueerd via de koeltechnische handel. Daikin zoekt nu ook groothandelaren in de w-techniek op. Ook ketelfabrikanten storten zich naast de veelal Aziatische aanbieders op de airco’s: zo verkoopt Vaillant sinds afgelopen jaar actief airconditioning in Nederland. De magazijnvoorraad van Aircovent is al vanaf afgelopen zomer ondergebracht in de distributiecentra van Wasco in Apeldoorn en Twello.

Hoe het er aan toe gaat in zo’n distributiecentrum, zie je in onderstaande video.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.