fbpx
Nieuws

2018 in vakbladcovers

Het einde van 2018 nadert en de tijd van de lijstjes breekt aan. Dit doet Installatie.nl traditiegetrouw aan de hand van de 2018-covers van ons vakblad Installatie en Sanitair.

Grootste gemene deler in 2018 was de nieuwe rol van het installatiebedrijf. In nummer 1 een klassieker: het klassieke loodgietersbedrijf dat zich stap voor stap omvormt tot een duurzame dienstverlener. In dit nummer het verhaal van Freek van Os uit Voorschoten, een familiebedrijf dat volop in deze transitie zit. Dat ook dit met tegenslag gepaard kan gaan, blijkt uit het verhaal van Mark van Hoften van Van Hoften Installatietechniek in Installatie en Sanitair 2. Dit bedrijf brandde af, en met nieuw elan en een blik op de toekomst herrees het bedrijf uit de as.

Warmtepompen, warmtepompen

2018 is het jaar van de warmtepomp, en er zullen er waarschijnlijk nog velen volgen. Het aantal aanbieders groeit als kool, bedrijven krijgen er steeds meer mee te maken, en de vraag naar kennis is groot. ‘Warmtepompen, wen er maar aan‘, kopte Installatie en Sanitair 3, met een knipoog naar de traditionele installatiemarkt die soms nog sceptisch reageert op deze ontwikkeling.

Proeftuinen en concepten

Dat veel professionele opdrachtgevers, installateurs en consumenten nog zoekende zijn, blijkt ook uit veel projectartikelen uit het afgelopen jaar. Het regende pilots, proeftuinen en concepten. Op de cover van nummer 4 staat een project in Oss centraal, waarbij in één woonblok volop geëxperimenteerd wordt met verschillende duurzame technieken. Hoe houden nieuwe producten zich in praktijk, en hoe goed is de technische ondersteuning van leveranciers? Ook een groot overzicht van nieuwe ventilatie-wtw’s, want die markt is compleet vernieuwd. Belangrijke factor is: weten hoe iets gemaakt wordt. Het klassieke bedrijfsbezoek is tegenwoordig geen dagje uit meer. De installateur die kennis heeft van productie, kan zijn waar simpelweg beter verkopen. Terwijl in het voorjaar en zomer de vraag naar airco’s groter was dan ooit, pronkte Installatie en Sanitair 5 met een beeld van de baden en douchevloerenfabriek van sanitairgigant Villeroy & Boch op de cover. Wat velen niet weten: een Nederlands product.

Ondernemerskansen

Ook schreven we volop over de groei van de branche, en de kansen die dit geeft aan jong ondernemerschap. De cover van nummer 6 vertelt het bijzondere verhaal van de Brabantse ondernemer Chiel van Rossum van Van Rossum Installatietechniek, die gesteund door zijn oude werkgever, een nieuw bedrijf opstartte en hier in korte tijd al goede stappen zet. Een ander heikel ondernemersvraagstuk is kennis. In nummer 7 een groot verhaal over hoe installatiebedrijven het gebrek aan gekwalificeerde vakmensen zouden kunnen opvangen. Zelf opleiden is een belangrijk instrument geworden, en Installatie en Sanitair ging een kijkje nemen bij drie grote bedrijfsscholen in Nederland. Hoe werkt het, wat levert het op?

The heat is on

Het verwarmingsseizoen kwam na een droge zomer en najaar laat op gang.  In nummer 8 veel aandacht voor inregelappendages en slimme radiatorknoppen. Zoneregeling en een energie-efficiënte installatie: het kan hand-in-hand gaan. We hebben een overzicht gemaakt, met een cover waarop veel knoppen en besturingen te zien zijn.  Een andere trend: aandacht voor kwaliteit van systeemwater, was het coverartikel in nummer 9. Het credo: goed systeemwater, zorgt voor een beter rendement. En dat is met simpel ingrijpen te regelen. In nummer 10, het laatste nummer van dit jaar een groot overzicht van PVT-systemen, zonnepanelen die ook thermisch rendement hebben. Op de cover van het decembernummer, net als in nummer 1, een ondernemer die het roer heeft opgegooid richting duurzaam. Dit keer Patrick Schimmel van Schimmel Techniek Duurzame Installaties in Barneveld.

Trends 2019

Wat zijn de trends voor 2019? Bekijk hier onze voorspellingen voor komend jaar.

 

Hieronder een overzicht van al onze covers uit 2018

Hieronder vindt u een foto-overzicht van alle covers van het afgelopen jaar. Redactie, verkoop en marketingteam wensen u, uw collega’s en uw naasten, alvast fijne feestdagen en alle geluk en gezondheid voor 2019 toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.